1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

kolmapäev, 12. november 2014

Pardikoivad Jamie Oliveri järgi


Üheks meie pere lemmiktoiduks on seest pooltoores prantsusepärane pardi rinnafilee õhukesteks viiludeks lõigatuna, mida aeg-ajalt ikka valmistan. Kõigile pereliikmetele maitseb see nii väga, et alles ei jää kunagi raasugi :) Tahtsin täna jälle seda teha, aga kahjuks oli poest kõik pardirinnafilee parasjagu otsa saanud ja samas jällegi pardikoivad soodushinnaga. Mõtlesin siis, et mis seal ikka - tuleb lõpuks ka pardikoivad järele proovida. Ikkagi hea rasvane kraam ja kiidetakse ju palju!

Ja tõpoolest, ka minu arvates on pardikoivad väga, väga mõnusad - kuigi hoopis teistsugused kui pardi rinnafilee. Kui rinnafilee on hea medium-küpsetusastmes ja veidi punakana, siis koivad on rohkem Pulled Porki meenutav ülipehme ja suussulav suutäis. Erinevad, kuid väga head on mõlemad.

Kuna valmistasin pardikoibi esimest korda, siis otsustasin tugineda mõnele väga kindlale retseptile ning elu on näidanud, et Jamiet võib alati usaldada :) Kasutasin väikeste mugandustega seda õpetust: http://www.jamieoliver.com/recipes/member-recipes/recipe-detail/4180/

Koivad läksid nahk allpool kuivale pannile ja praadisin neid seal kuni nahk läks pruunikaks ja hinnaline rasv välja nõrgus.

Seejärel läksid koivad suurde malmpotti, nahk üleval pool.  Poti põhja panin mõned loorberilehed. Maitsestasin koibi pealt (naha poolt) roosa soola, pipra ja Harissa värske mündilõhnalise maitseainega.

potis koos sibula, puljongi ja maitseainetega

Köögikombainis lasin hästi peeneks ühe suure sibula. Praadisin selle pannil pardirasvas klaasjaks ja valasin sibula ja pardirasva potti koibadele peale. Veidi kondipuljongit ka, nii et peaaegu koivad ära katab (seekord ei hakanud Jamie järgi vermutit lisama - teinekord proovin ära!), kaas peale ja kuumus kergeks podinaks vaid. Nüüd võis selle toidu vähemalt kaheks tunniks unustada, ma lasin vist isegi 2,5 h tal seal pehmeneda.

Ja tulemus oligi oivaline, mis oivaline :) Peale naha söömist nägi liha välja just selline - punane, pehme ja hõrk:



Ja kogu õhtusöök oli selline:

Lisandiks hapukapsas ja 
spinat (võis praetud beebispinati lehed, peale vahukoor ja riivjuust, maitseks valget pipart)






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.